ViboR
Vibor > Novice > Kaj je samodejni podajalnik dokumentov z enim prehodom in kdo bi ga moral imeti?

06. 09. 2021 Kaj je samodejni podajalnik dokumentov z enim prehodom in kdo bi ga moral imeti?

Če vaše podjetje posluje z velikimi količinami dokumentov, katere se mora tudi skenirati, je samodejni podajalnik dokumentov najbolj primeren za tako delo. Samodejni podajalnik dokumentov je del optičnih bralnikov in večnamenskih tiskalnih naprav in omogoča samodejno obdelovanje večje količine vloženega papirja.
Namesto, da bi morali vsako stran vstaviti ročno v napravo, samodejni podajalniki dokumentov omogočajo uporabniku, da napravo programira, vstavi veliko število papirnatih dokumentov in prepusti delo napravi.
Podjetja, ki izdelujejo večnamenske naprave, kopirne stroje in optične bralnike, dodajo samodejni podajalnik dokumentov že v osnovno konfiguracijo naprace ali pa ponudijo rešitev kot dodatek napravi.

Različne vrste samodejnih podajalnikov dokumentov
Obstaja več različnih vrst samodejnih podajalnikov dokumentov. Osnovni model mora za optično branje obeh strani obrniti list, da lahko prebere obe strani (RADF - Reversing Automatic Document Feeder), novejši samodejni podajalniki dokumentov pa lahko optično preberejo obe strani dokumenta z enim prehodom (SPDF - Single Pass Document Feeder).
Prednosti samodejnega podajanja dokumentov za obojestransko tiskanje sta, da so veliko hitrejši in se lahko spoprimejo z debelimi ali poškodovanimi dokumenti, hkrati pa zmanjšajo možnosti, da bi se zagozdili dokumenti.
 
Zakaj so samodejni podajalniki dokumentov boljši od ročnih enostavnih podajalnikov dokumentov
Samodejni podajalniki dokumentov lahko optično preberejo večje količine dokumentov v zelo kratkem času, v nasprotju s podajalnikom dokumentov simplex. Slabe strani podajalnika dokumentov simplex so, da opravila optičnega branja trajajo veliko dlje, saj zahteva, da je uslužbenec ves čas prisoten ob napravi, obstaja pa tudi večja verjetnost, da bo prišlo do napak, povezanih z uporabnikom. Čeprav stroji niso vedno popolni, ponavadi naredijo manj napak kot ljudje, ob predpostavki, da so pravilno programirani.
 
Komu lahko koristi avtomatski podajalnik dokumentov?
Če vaše podjetje uporablja tehnologijo optičnega prepoznavanja znakov (OCR), boste imeli koristi od samodejnega podajalnika dokumentov, saj lahko celotne dokumente velikih količin spremenite v digitalizirane datoteke, ki jih je mogoče kasneje iskati in urejati. Tak proces pripelje do povečanja učinkovitosti, ki lahko podjetju zagotovi zmanjšanje časa pri obdelavi velikega števila računov, pogodb ali drugih papirjev in je iz tega vidika stroškovno zelo pomemben.
Zmožnost hitre digitalizacije dokumentov lahko poenostavi poteke dela in zaposlenim sprosti čas za druge namene. Namesto, da delavec stoji pri kopirnem stroju in ročno vstavlja dokumente za optično branje, lahko delavec nastavi samodejni podajalnik dokumentov, da opravi delo in nadaljuje svoje poslovanje. Danes verjetno ni podjetja, ki ne bi imelo koristi od samodejnega podajalnika dokumentov.

Nova družina večnamenskih tiskalnikov znamke Ricoh IM omogoča povezavo v oblačne rešitve in tudi uporabo tehnologije optičnega prepoznavanja znakov (OCR) z vtičnikom Ricoh Smart Integration.

Moč samodejnega podajalnika dokumentov
Na splošno samodejni podajalniki dokumentov prihranijo veliko časa v pisarni, še posebej pa uporaba podajalnika dokumentov v enem prehodu. Če vaša organizacija veliko dela z digitalizacijo in optičnim branjem dokumentov, je kopirni stroj z avtomatskim prehodom v enem potegu nujna. Presenečeni boste, koliko časa boste prihranili in izboljšali vašo storilnost.
 
Pri Viborju si lahko ogledate velik nabor barvnih večnamenskih naprav, kot tudi črnobelih večnamenskih naprav. Vse naprave so opremljene s tehnologijo dvostranskega skeniranja, veliko modelov pa je opremljenih že z enoprehodnim podajalnikom dokumentov (SPDF).
Trend digitalizacije nas vodi v pripravo okolja z čimmanjšim papirnim poslovanjem. Sicer tranzicija poteka počasi, zaradi različnih faktorjev, kot na primer velike investicije v opremo in tudi spremembo okolja, izobraževanje zaposlenih za pravilno uporabo strojne in programske opreme, se pa počasi dviguje procent okolij, v katerih je digitalizacija že v teku. Pri Viborju vam strokovno osebje pomaga pri svetovanju in izbiri pravilne strojne in programske opreme, z namenom optimizirati vaše poslovanje pod kar se da majhnimi stroškovnimi obremenitvami.

Recimo za mala in majhna podjetja lahko uredimo osnovni dokumentni sistem z uporabo dokumentnega skenerja in pa programa za obdelavo pdf dokumentov.
 
Ne oklevajte in nas kontaktirajte, rade volje vam bomo pomagali.

Vibor d.o.o.
© 2021 Vibor d.o.o. Vse pravice pridržane
Produkcija: Kokos Agency